اهداف راهبردی و استراتژیک کنفرانس

1- تشکیل «کنسرسیوم گردشگری استان­ های کرمان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی» به منظور تداوم توسعۀ پایدار گردشگری بیابان لوت به عنوان اثری جهانی برای توسعۀ اقتصادی سه استان و در نهایت توسعۀ ملّی.

2- کمک به توسعۀ لوت از طریق زمینه­ سازی برای تهیۀ «سند منطقه ای آمایش توسعۀ لوت» توسط گروه پژوهشی بیابان لوت دانشگاه شهید باهنر کرمان با همکاری سازمان مدیریت و برنامه­ ریزی استان های کرمان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی با هدف بهره­ برداری­ های مشترک اقتصادی و برجسته شدن لوت به عنوان کریدور و مقصد گردشگران داخلی و خارجی.

3- توجه ویژه و دائمی به ظرفیت­های بیابان لوت از طریق معرفی و ارتقای ظرفیت «گروه پژوهشی بیابان لوت» به «مرکز تحقیقات بیابان لوت» با رویکرد تداوم همگرایی بیشتر بین دانشگاه ­ها و مراکز پژوهشی استان کرمان با اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، سازمان مدیریت و برنامه­ریزی استان، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشکری استان و سایر دستگاههای دخیل در کنسرسیوم گردشگری سه استان کرمان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی بیابان لوت) در توجه به برندسازی ظرفیت های گردشگری و اقتصادی بیابان لوت و حفاظت از ماندگاری و تداوم حضور بیابان لوت در فهرست میراث طبیعی جهانی.

4- استفاده از ظرفیت بیابان لوت به خصوص ظرفیت گردشگری آن به عنوان اثری جهانی برای توسعۀ اقتصادی استان کرمان و توسعۀ منطقه­ ای (با تشکیل کنسرسیوم گردشگری استان­ های کرمان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی) و در نهایت توسعۀ ملّی.

اهداف کاربردی کنفرانس

1- معرفی میراث جهانی بیابان لوت و چاره­جویی برای ایجاد وحدت رویه در مدیریت گردشگری و حفاظت از اکوسیستم ارزشمند آن در قالب یک راهبرد و برنامه مشترک منطقه ­ای سه استان همجوار.

2- برندسازی میراث جهانی بیابان لوت در حوزۀ گردشگری.

3- شناسایی ظرفیت­ های گردشگری بیابان لوت در سطح ملّی و بین ­المللی.

4- استفاده از ظرفیت ­های بین ­المللی، ملّی و محلّی برای توسعۀ جوامع محلّی در حوضۀ بیابان لوت.

5- تشکیل زنجیرۀ ارزش گردشگری از دستگاه­ های دولتی و خصوصیِ دخیل و ذینفعان مؤثر در بیابان لوت.

6- افزایش نقش دانشگاه­ های سه استان کرمان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی در مطالعات و تحقیقات بیابان لوت.

7- همگرایی و هم­ افزایی دانشگاه های سه استان کرمان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی بیابان لوت با دستگاه­ های اجرایی و بخش خصوصی در توسعۀ گردشگری بیابان لوت.

معرفی تخصصی حریم ­های مختلف لوت و ظرفیت ­های مختلف در آنها برای امکان­ سنجی توسعۀ گردشگری­ های متنوع متناسب با حریم ها.