بررسی موانع گردشگری ورزشی دشت لوت
کد مقاله : 1053-LUT3CONF
نویسندگان
مهین حنیفه پور *1، لیلا بیابانی2
1کارمند
2دانشجو
چکیده مقاله
مقدمه: کشور ایران به دلیل دارا بودن شرایط جغرافیایی، تاریخی و فرهنگی ویژه و همچنین داشتن پتانسیل‌های طبیعی لازم، از جمله غنی‌ترین کشورهای دنیا بوده که توان جذب گردشگران بسیاری را دارد. یکی از حوزه‌های مهم گردشگری در ایران که بنا به شرایط مختلف می‌تواند به عنوان یک منبع درآمد عظیم مورد توجه ویژه‌ای قرار گیرد، گردشگری ورزشی است. در این مقاله به بررسی موانع گردشگری دشت لوت و مناطق کویری پرداخته شده است.
داده و روش: روش تحقیق در این پژوهش توصیفی - تحلیلی است که تلاش شده است بر مبنای شناخت پتانسیل ها و چالش های توسعه گردشگری، استراتژی های منطبق بر واقعیت جهت توسعه گردشگری در ارتباط با گردشگری بیابان لوت ارایه گردد.
یافته‌ها: وجود تفریحات منحصر به فرد در کویر باعث شده تا هرساله به تعداد تورهای این منطقه افزوده شود. امکانات رفاهی و تفریحی کویر لوت کمتر از کویر مرکزی است ولی جاذبه های منحصر به فرد و متفاوتی دارد که میتواند برای گردشگران جذاب باشد. از جمله جاذبه های ورزشی را می توان موتورسواری و سافاری در لوت، شتر سواری در لوت، چتر سواری، صخره نوردی، اسکی روی شن، دوچرخه سواری طبیعی و کواد سواری را نام برد. در کنار این جاذبه‌های زیبا موانع گردشگری ورزشی از جمله مدیریتی، زیرساختی، اطلاعاتی و ارتباطی را می توان نام برد.
نتیجه‌گیری: باتوجه به اینکه هیچ‌گونه توسعه‌ای در گردشگری و زیرشاخه‌های مختلف آن ازجمله گردشگری ورزشی، اکوتوریسم و اکوتوریسم ورزشی تنها با اتکا بر ظرفیت‌ها و جاذبه‌های طبیعی امکان‌پذیر نخواهد بود، و حتی بدون آمادگی جوامع محلی امکان بهره-برداری و استفاده بیش ازحد از منابع و ظرفیت‌های مناطق وجود دارد که می‌تواند صدمات جبران‌ناپذیری به مقاصد گردشگری وارد کند.
کلیدواژه ها
ورزشی، موانع، گردشگری، دشت لوت، مدیریتی
وضعیت: پذیرفته شده