بررسی چالش ها و موانع گردشگری دشت لوت
کد مقاله : 1054-LUT3CONF
نویسندگان
مهین حنیفه پور *1، لیلا بیابانی2
1کارمند
2دانشجو
چکیده مقاله
مقدمه: امروزه کشور ایران با توجه به فرصت‌ها و قابلیت‌های بالقوه گردشگری، هنوز نتوانسته جایگاه مناسبی در میان دیگر کشورها در عرصه گردشگری داشته باشد. مطالعات سیاستی و نظری گواه این واقعیت است که بین رویکرد علمی و عملی در توسعه گردشگری ایران شکاف وجود دارد، به عبارت دیگر در رویکرد علمی نشان از قابلیتها و مزیت‌ها ولی در رویکردهای عملی، نشان از ضعف در استفاده از مزیت رقابتی دارد، لذا ضروری است که با توجه به نظریه های متعدد، از دیدگاهی تخصصی و جامع به این موضوع پرداخته شود. هدف از این مقاله بررسی موانع گردشکری دشت لوت می‌باشد.
داده و روش: روش تحقیق در این پژوهش توصیفی - تحلیلی است که تلاش شده است بر مبنای شناخت پتانسیل ها و چالش های توسعه گردشگری، استراتژی های منطبق بر واقعیت جهت توسعه گردشگری در ارتباط با گردشگری بیابان لوت ارایه گردد.
یافته‌ها: چالش‌های گردشگری دشت لوت عبارتند از: چالش‌های مربوط سیاستگذاری و برنامه‌ریزی، چالش های مربوط به حمل ونقل و ارتباطات، چالش های مربوط به هتلداری و اقامت، چالش‌های مربوط به زیرساخت‌ها و امکانات رفاهی و تفریحی، چالش های مربوط به آموزش و راهنمای گردشگران و چالش‌های مربوط به محیط‌زیست می باشد. که برای رفع موانع شاخص های موثر توسعه کارآفرینی گردشگری و رفع موانع پیشنهاد می‌گردد که عبارتند از: راهکارهای اقتصادی- اجتماعی، راهکارهای آموزشی- فرهنگی، راهکارهای سیاسی- نهادی، راهکارهای فضایی، راهکارهای کالبد محور و زیرساخت و تنوع و کیفیت محیط زیستی جاذبه ها را می توان نام برد.
نتیجه‌گیری: جاذبه های بی نظیر بیابان لوت که ثبات جهانی شده است نیازمند توجه دقیق و اصولی برنامه ریزان و سیاست گذاران ملی و محلی است تا با برنامه‌ریزی صحیح و کارامد از این پتانسیل در جهت گردشگری پایدار توسعه محلی، ناحیه ای و ملی بهره برداری گردد.
کلیدواژه ها
چالش، موانع، گردشگری، دشت لوت
وضعیت: پذیرفته شده