شگفتی‌های زمین‌شناسی بیابان لوت: مقدماتی برای گردشگری هوشمند و نوآوری داده‌های بزرگ
کد مقاله : 1065-LUT3CONF
نویسندگان
mahla Shojae Anari *1، محسن پورخسروانی2، akos jakobi3
1Ph.D. candidate
2Associate Professor of Geomorphology, Shahid Bahonar University of Kerman. Kerman, Iran
3Department of Regional Science, Eötvös Loránd University, Budapest ,Spatial Big Data Lab, Research Centre of Astronomy and Earth Sciences, Hungarian Academy of Sciences, Budapest, Hungary.
چکیده مقاله
مقدمه: فرآیندهای متنوع و متضاد سبب خلق چشم اندازهایی می‌شوند که این چشم اندازها موجب برانگیخته شدن حس زیبایی شناسی افراد می-گردند. به عبارتی هر فرآیند بسته به اینکه در کدام مکان عمل کند می تواند موجب خلق اشکالی شود که خاص و منحصر به همان مکان است. عملکرد فرآیندهای یکسان در مکان‌های مختلف متفاوت خواهد بود و ویژگی منحصر به فردی را به آن مکان میدهد که به تعبیری همان هویت مکان است. این منحصر به فرد بودن یکی از مولفه‌های اصلی در ارزیابی پتانسیل‌های گردشگری مناطق مختلف می‌باشد.
داده و روش: پژوهش حاضر از نوع کاربردی است که ب روش توصیفی و تحلیلی انجام شده است. بدین منظور با استفاده از داده های اقلیمی، نقشه های توپوگرافی، نقشه های زمین شناسی و مدل رقومی ارتفاعی (DEM)، نقشه های مورد نظر در ترم افزار سیستم اطلاعات جغرافیایی تهیه و تحلیل گردید.
یافته‌ها: ژئومورفولوژی و زمین شناسی در هر منطقه‌ای از کرة زمین تاریخچه و داستان‌های مخصوص و منحصر به فرد خود را دارد گاهی این وقایع با نقاط دیگر مشابه و گاهی منحصر به فردند، ولی چون سرگذشت‌ها و هویت زمین شناختی یک مکان را در خود محفوظ داشته‌اند در نوع خود هم برای مردم محلی و هم برای گردشگران غیر بومی جذابند. یافته های تحقیق حاکی از آنست که حداکثر ارتفاع حوضه لوت (4460 متر) در غرب حوضه لوت و حداقل ارتفاع در مرکز حوضه (105 متر) واقع شده است.
نتیجه‌گیری: موقعیت ساختاری و ویژگی های اقلیمی این حوضه موجبات تنوع فرآیندها و به تبع آن فرم‌ها را فراهم کرده است. فرآیندهای آبی، بادی و آتشفشانی از مهمترین فرآیندهای عمل کننده در حوضه لوت بوده اند که اشکال منحصر بفردی که جذابیت بصری زیادی دارند را خلق کرده است.
کلیدواژه ها
تنوع توپوگرافی، تنوع زمین شناسی، تنوع اقلیمی، حوضه لوت، گردشگری هوشمند، بیگ دیتا
وضعیت: پذیرفته شده